måndag 29 september 2014

v 40. Blogguppgift: Är du europé?

Sverige är medlem i EU. Hur ser du på Europa och ditt medborgarskap i EU? Diskutera och svara på dessa två frågor genom att lämna kommentarer till detta inlägg!

a) Vad är Europa för dig? Tänker du främst på geografi och kartor? Tänker du på folket? Finns det ett europeiskt folk eller flera? Tänker du på politik? Religion? Traditioner? Kultur?

b) Är du europé? Förklara hur du känner/tänker!

4 kommentarer:

Maria Drugge sa...

Europa för mig det är annorlunda, men min man har läst mig mycket om samhället i Sverige. Jag tänker på folket svart eller vit det har ingen betyder, det betyder mycket om alla folket har hänsyn mot varandra. Politik undra jag att varför de inte sitta och diskutera med varandra hur kan man göra bättre i samhället. OM religion jag tänker att man kan har som man vill. Jag är thailädare men nu jag är eruope jag känner det samma men jag tänker att eruope och Thailand olika.

Supranee Å. sa...

När jag hörde ordet eurupa då tänkte jag på vit folk som bodde i norra om världen. Där ska vara kallt med vinter och snö, folk som är christein. Eurupa burkar ha starka ekonomi för att man har sett på nyheter att de brukar har möte om ekonomi jämt. Eurupa skulle vara duktig om teknologi och har mer pengar.
Även jag har bott i Sverige i 5 år känner jag fortfarande som en Asien folk som bor i eurupa. Men jag tänker mig som eurupa folk nu i alla fall för att så fort jag hälsade på mina föräldrar tänkte jag ibland om vad de hat tänk, hur kan de tänkte så.....
Det finns mycket saker som är bra med Eurupa, men finns också mycket saker som de kan förbättra det.

Anonym sa...

När jag tänker på europa så är det först och främst den geografiska biten jag tänker på. Och att alla länder inom europa inte ingår i EU. Religionen inom europa är främst olika typer av kristendom men även andra religioner. När jag reser inom europa säger jag att jag är från Skandinavien, men reser jag utanför europa säger jag att jag är europe. Anledningen att jag känner mig som en europe är nog enbart kristendom och att vi finns där på kartan, inget annat speciellt som gör att jag titulerar mig som europe...

/Ricky

Unknown sa...

Jag håller med Supranee.
När jag hörde om europa så tänkte jag om folket att leva annat världen. De har starka ekonomi och demokrati.
Europa äter mest med potatis,spagetti och pizza. Samtidigt i Asien äter vi mest med ris . vi har också se ut annorlunda t.ex vi har svarta hår och europeisk folk har brunt hår ovs. Jag är europé och jag är asien också. Jag känner mig bra att bli europé. det är viktigt för mig att jag trivs i Sverige.

Ladda.