torsdag 11 september 2014

V 37 torsdagens uppgifter

Eftersom torsdagens lektion är inställd vill jag att du jobbar hemma med några uppgifter. Vi har nu börjat med ett nytt område, som heter Så styrs Sverige & EU. I måndags delades beskrivningen av området ut. Om du inte var där kan du hämta beskrivningen här. Så styrs Sverige kommer att avslutas med ett skriftligt prov som du gör på lektionstid v 38/39 (vi bestämmer det längre fram). Det är mycket viktigt att du kommer igång och läser i boken samt gör uppgifterna till kapitlet. Du ska läsa s 105-133. När det gäller EU så kommer du att få göra en uppgift istället för ett prov när vi är klar med detta.

Uppgifter att börja med nu:

http://rundvandring.riksdagen.se/sv/Du ska besöka Riksdagen! Fast du behöver inte göra det rent fysiskt. Gå till den här hemsidan så kan du göra ett virtuellt besök och läsa om olika delar i riksdagen:
Besök riksdagen.
Du behöver ha ljud på din dator för att höra berättarrösten!




Titta också på 2 avsnitt av "Dröm om demokrati":
Dröm om demokrati: Partipolitik
Dröm om demokrati: Att rösta

I måndags gick vi också igenom våra Riksdagspartier lite kort. Här kan du se alla partiledare med namn och parti!

På fredagkväll är den sista stora partiledardebatten. Jag vill att du tittar på den. Antingen när den sänds direkt på fredag 12/9 kl 20:00 på SVT1 - eller om du hellre vill kan du se den på SVT play i efterhand. Den heter "Sluttdebatt 2014".



1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!

Sara imorgon fredag vi kommer till skolan eller inte? Du shickade sms och så "vises måndag" Det betuder imorgon är ledig?

Muhammad