torsdag 14 augusti 2014

Uppgift: Kommentera "Den vita blicken".

Här skriver du en kommentar (eller flera) och svarar på frågan:

Vad menar skribenten (hon som skrivit texten) med uttrycket "den vita blicken"?

OBS! Nu kan du svara bara med ditt namn. När du skrivit din kommentar i rutan så väljer du alternativet Namn/URL och skriver ditt namn.

7 kommentarer:

Unknown sa...


Jag tror att hon menar om att hon kommer från ett annat land till Sverige och hur människorna betraktar varandra. Hon har lärt sig om Sveriges lagar och rättigheter att alla människorna har yttrandefrihet.

Ladda Nordlander

Supranee Å. sa...

Jag tror att hon menar om invandrare som kommer till Sverige och har fått dålig rykte av svenska. Jag tycker att det är viktig att folk måste lära känna varandra om deras kultur och religion. Vad som är sant eller ett falskt rykte

Anonym sa...

Den vita blicken, är nog en förklaring på känslan hon får när svenskar ser på henne. Hon känner förakt och osäkerhet på vad människor tänker om henne och hennes kultur.

/Ricky C

Unknown sa...

Jag håller på med Ladda och Supranee. Hon hade upplevt hur hon fått behandlat från folket i sverige pgv etnicitet.

Anonym sa...

Den vita blicken. Så som jag uppfattar det. Är att dom är ytlig med vad dom tycker o tänker om just hennes kultur. Samt att dom förvänta sig, att hon delar samma intressen o tro som alla andra från hennes land.

/Sammie

Maria Drugge sa...

Maria Drugge

Jag har inte läst hela kapitel men jag uppfattar och så jag tänker att alla som kom till Sverige måste man lära sig om samhälle och regel i nytt land man måste tanka hur de alla i Sverige upplev? Hur fungera i samhälle? Man måste lyssna lärare och föräldrar säga man behöv inte tänka vilket land man komma för att alla samma.

Lisa Lärare sa...

Intressant att läsa era kommentarer! Ja visst handlar det om etnicitet som flera av er skriver och hur hon tänker att andra ser på henne som en del av den etniciteten.
Saknar någras kommentarer ännu!