torsdag 2 april 2015

V 14: Bloggfråga: Är du europé?

Sverige är medlem i EU. Hur ser du på Europa och ditt medborgarskap i EU? Svara på frågorna genom att lämna en kommentar:

a) Vad är Europa för dig? Tänker du främst på geografi och kartor? Tänker du på folket? Finns det ett europeiskt folk eller flera? Tänker du på politik? Religion? Traditioner? Kultur?

b) Är du europé? Förklara hur du känner/tänker!

Alla lämnar sitt svar i en kommentar!

4 kommentarer:

Mamak sa...

Förr var Europa för mig på kartor och geografi. Jag tänkte på folket och deras kultur och traditioner men när jag tänker på Europa nu ,tänker jag först och främst på politik och ekonomi eftersom det kan påverka på mitt liv som bor i Sverige även om jag inte känner mig som europe. I Europa finns flera europiskta folk som har olika kultur och traditioner men man kallar de europiskt.

Emil Karlsson sa...

A) Främst så ser jag Europa mest som en världsdel, en geografisk plats, för alla länder har olika kultur(och stereotyper, som amerikaner har en tendens till att blanda ihop) men Europa styrs utav EU som påverkar alla länder inom EU, politiskt, det finns ju trotsallt länder i Europa som inte är medlemmar i EU.
B) Jag är europé för att jag bor i Europa och har rätt att röra mig fritt inom EU-länder, inom vissa gränser(badum-tss), dock kulturelt så är jag svensk.

Maria Drugge sa...

När jag tänker på Europa tänker jag på folk och deras liv som är annorlunda från mitt hemland. De är rik och kan ta hand om varandra. Jag känner mig ganska som en europisk eftersom jag bor i Sverige och gifte mig med en svensk man. I Sverige kämpar folk för att ha ett bra liv.

Elin Lagerqvist sa...

Europa för mig är geografiskt. Människor, kulturer och religioner är olika i olika länder, men också i samma länder. Att det finns en politisk och ekonomisk faktor ska man inte glömma eftersom vi är med i EU och påverkas av de beslut andra länder fattar. Jag är europé, för mig är det som sagt geografiskt. Sverige ligger i europa och jag bor här, alltså är jag europé. Att man sedan kan känna andra tillhörigheter kanske på grund av at man växt upp i ett annat land, har släktingar i ett annat osv har jag full förståelse för.