tisdag 12 maj 2015

v 20: Mån. Redovisningar och ekologisk mat

Idag lyssnade vi på flera redovisningar av "avbetalnings-uppgiften" och fick se flera exempel på hur otroligt mycket mer det kan kosta att låna till dyra räntor.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/familj-blev-giftfri-med-ekomat-3178509?utm_campaign=tv4.se-framework&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.tv4.se%2Fnyhetsmorgon%2Fklipp%2Ffamilj-blev-giftfri-med-ekomat-3178509&utm_medium=facebook-like&utm_source=www.tv4.seVi lyssande även på en redovisning om en ekologisk odling i Höör, som sålde slut på sina grönsaker varje fredag på torget.

På nyheterna har det pratats om familjen som bytt till ekologisk mat i några veckor och som fått mycket mindre mängder gift i sina kroppar. Vi tittade på ett inslag från TV4. Klicka på bilden för att se klippet!


http://ceciliafolkesson.se/wp-content/uploads/Eko-kampanjaffischer-1.jpgNaturskyddsföreningen har en kampanj där de beskriver de 5 viktigaste varorna att byta till ekologiskt om man vill minska sin exponering för bekämpningsmedel. Klicka på bilden för att se större! 
Här kan du läsa mer: 5 viktiga varor att byta till eko enligt Naturskyddsföreningen.

Till sist vill jag påminna om Minirapporten som ska vara klar och inlämnad nu på måndag 18/5. Du måste inte välja något som exakt står i boken, bara det är ett ämne som passar in på "Vardagslivets ABC".

Hör av dig om du har funderingar!


Inga kommentarer: